שעות פעילות:
א'-ה' 09:00 עד 13:00 ימי ו' סגור.
אחראי מחלקת כשרות הרב עוזיאל דיעי
שעות פעילות:
א'-ה' 09:00 עד 13:00 ימי ו' סגור.
ניתן לקבוע פגישה בתיאום מראש.
כ – 14 יום לפני פתיחת העסק יש לפנות למועצה הדתית לפתיחת תיק כשרות ולחתום על התחייבות לשמירת כשרות שבת וכו'.
פתיחת תיק הכשרות תהיה על ידי מנהל מחלקת הכשרות (או מי שימונה ע"י) תוך ראיון של בעל/י העסק.
תיאום לרעיון ופתיחת התיק ע"י מנהל המחלקה תיעשה, בתיאום טלפוני מראש למזכירות מחלקת הכשרות בטלפון מס. 04-6936485, בשעות קבלת קהל הרשומים ובתאום מראש.
הפרטים והמסמכים הדרושים:
שמות וכתובות של המקומות שיקנו מצרכי מזון, בצירוף תעודות כשרות של המקומות האלו.
פרטים אישיים של בעל העסק:
כשיש כמה שותפים בעסק ומעוניינים ששמם יופיע בתעודת הכשרות, הם צריכים להגיע לרבנות, בתיאום מראש למלא פרטים ולחתום על התחייבות כנ"ל.
מסמכים נוספים:
1) תעודות כשרות מכל המקומות שקונים מזון.
2) אישורי כשרות לכל קבלת מזון החתום על ידי המשגיח ממקום ששולחים את המזון.
3) באישורי הכשרות חייב להיות מפורט כמויות, פריטים וכו'.
4) במשלוח בשר ועופות ומוצריהם חייב להיות מפורט כמויות ושמות החלקים, ומצויין שהם מוכשרים.
המועצה הדתית לא מאשרת להשתמש בבתי אוכל בבשר ועופות לא מוכשרים, פרט לכבד, שאותם הרבנות מאשרת וצריך לצלותם רק בנוכחות המשגיח בלבד.
לאחר ביצוע כל הנ"ל, 6 ימים לפני פתיחת העסק כשהמקום יהיה מוכן, יודיע זאת בעל העסק לרבנות, ויגיעו מהרבנות לעסק לביקורת, מנהל המחלקה או מפקח מטעמו, לבדוק את סידורי הכשרות, לבדוק כלים הטעונים הכשרה או טבילה וינתנו הוראות מתאימות ויקבע משגיח למקום ושעות עבודתו וכו'. במידה ויש צורך במשגיח מעבר לביקורת הרגילה, בעל העסק יסכם את גובה ותנאי התשלום למשגיח, היות שבמקרה זה המשגיח אינו עובד הרבנות. כמו כן בעל העסק יודיע לרבנות לפני פתיחת העסק, בזמן הגעת מוצרי המזון, כדי שתגיע ביקורת מהרבנות לבדוק זאת, וכדי שהמשגיח יתחיל בתפקידו.
לאחר ביצוע הנ"ל, המועצה הדתית תנפיק תעודת כשרות למקום, לאחר תשלום האגרה הקבועה בחוק.
כשרות היא מערכת חוקים והנחיות בנושא מזון על פי המסורת היהודית. בעוד שלרבים המילה "כשר" מזכירה בעיקר את ההפרדה בין בשר לחלב, למעשה מדובר במערכת מקיפה הרבה יותר, שמטרתה להבטיח שהמזון עומד בדרישות ההלכה היהודית
כשרות מהדרין היא רמת כשרות מחמירה יותר מהכשרות הרגילה, הכוללת פיקוח קפדני במיוחד והקפדה על חומרות נוספות בהלכה. רמת כשרות זו מיועדת לציבור המקפיד על הידור במצוות הכשרות
הכשרות היא לא רק עניין דתי - היא מבטיחה פיקוח קפדני על תהליכי הייצור, בקרת איכות מתמדת, שקיפות בתהליכי הכנת המזון וסטנדרטים גבוהים בהקפדה על היגיינה ובטיחות מזון
פיקוח על חומרי הגלם
השגחה על תהליך הייצור
בדיקות תקופתיות
פיקוח על חומרי הגלם
השגחה על תהליך הייצור
בדיקות תקופתיות
היתרונות לעסק בהוצאת תעודת כשרות:
תעודת כשרות מעניקה לעסקים אפשרות להרחבת קהל הלקוחות, אמינות ומקצועיות וסטנדרטים גבוהים של בטיחות מזון עם פיקוח מקצועי נוסף על המטבח.
למה זה חשוב גם לציבור החילוני?
גם אם הנכם חילוניים ואינכם שומרים כשרות, תעודת הכשרות מבטיחה לכם פיקוח נוסף על איכות המזון ושקיפות בתהליכי ההכנה שלו עם סטנדרטים גבוהים של ניקיון ובקרת איכות מתמדת.
הכשרות הנה מערכת שנועדה להבטיח את איכות המזון ועמידתו בדרישות ההלכה היהודית.
מעבר לפן הדתי, היא מספקת מערך בקרה ופיקוח המבטיח סטנדרטים גבוהים של בטיחות מזון, היגיינה ואיכות – דבר שממנו נהנים כל הסועדים, דתיים וחילוניים כאחד.
שעות פעילות:
א'-ה' 09:00 עד 13:00 ימי ו' סגור.
* ניתן למכור בדיגיטל את החמץ
עד ליום חמישי י"ב ניסן בשעה 10:00